image

Podbradnik

Podbradnik, ki vam ga predstavljamo je delo Slovenskega Goslarja Milana Oreškija. Milan se je lotil izdelave podbradnikov z namenom izboljšave fizičnih lastnosti samegih podbradnikov ter dejstva, da ima večina violinistov redne težave z delovanjem podbradnika.

Ergonomski

Zadeve se je lotil z obsežno raziskavo delovanja podbradnika na violinista, ter se kasneje osredotočil na odpravljanje bolečin v mišicah, ki so pri igranju violine pod največjim pritiskom. Z odpravo teh težav si je podbradnik pridobil naziv ''ergonomski''. Ko je bila oblika izpopolnjena je bilo le še vprašanje materiala, ki bi izgubil kar se da malo vibracij, ki jih prejme od violine, ter s tem ohranil zvok kvaliteten.

Dokončan izdelek

Danes nekaj let kasneje se lahko pohvali z lastnosmi lesa, uporabljenega v podbradniku. Ta namreč tehta le 40g in tako močno presega konkurenčne podbradnike, ki zaradi nizko postavljenje cene o tem problemu niti ne razmišlljajo. Ko je bil podbradnik dokončan, kar se tiče tonalnih kvalitet se je Milan osredotočil na estetki idez ter se z pomanjšanjo verzijo polža pokazal, pomen umetnost aestetike pri glasbi.

Cena

Cena, ki jo postavljena pri 280,00e se na začetku zdi nekoliko visoka, vendar pa ko dobiš vpogled v razvoj ter izdelavo natančno ročno izdelavo se pa vse skupaj zdi celo nekoliko poceni. Se pa ta zadeva smatra kot življenski nakup, česar pa verjetno do zdaj vsaj pri podbradnikih niste bili navajeni.