image

Kobilica

Kobilica, del inštrumenta, ki prenaša zvok iz strun v violino, je bila iz strani Oreškija razumljena kot zelo pomemben del violine. Tako je po mnogih miniaturnih spremembah v obliki ter debelini g. Oreški prišel do izdelka, ki premaga vso konkurenco.

Popolnost

Kot dokaz odličnosti in popolnosti izdelave kobilice lahko štejemo izredno zanimanje za odkup recepta izdelave iz strani nemškega podjetja, ki se osredotoča predvsem na izdelavo ter prodajo kobilic.

Unikat

Kljub sodelovanju ter dejstvu, da je bila kobilica izdelana z identičnimi tehničnimi lastnostmi, pa g. Oreški ni želel izdati zadnjega ter obenem najpomembnejšega procesa obdelave lesa, ki kobilico izpod rok g. Oreškija naredi tako zelo unikatno in kvalitetno.

Kakovost

Prav proces obdelave lesa, da kobilici izrazito močne vibracije, ki se izražajo kot izredne kvalitete v tonalnosti inštrumenta. Z procesom obdelave lesa je g. Oreški dosegel večjo gostoto lesa, ki se odraža v večji hitrosti zvoka kot pri konkurenčnih izdelkih. Posledično se kobilica ne zvija ter tako ne izgublja na tonu.