image
Lady Violin

Lady Violin oz. Damska Violina je prav posebna violina, ki je nastala kot rezultat napake pri procesu obdelave lesa. Njena posebnost je v tem, da je proporcionalno manjša kot standardna violina, ter posledično bolj primerna za violiniste manjše rasti oz nežnejši spol, saj z svojimi karakteristikami daje violinistu večjo kontrolo nad inštrumentom ter omogoča lažje igranje ter večji doseg leve roke. Kljub svojim meram, pa je g. Oreški ohranil vse tonalne kvalitete in obenem izdelal primerne, proporcionalno manjše dodatke (strunik, podbradnik, kobilica) ki omogočajo violini, da ohrani vse kvalitete, ki jih sam inštrument ponuja. Damska violina je trenutno na posoji pri violinistki Petri Herič, ki z njo študira pod okriljem prof. Boris Belkina na priznanem Maastriškem Konzervatoriju na Nizozemski.

Petra Herič, Maastricht, Nizozemska

image
Violina Karamela

Ena izmed visoko kvalitetnih ter najbolje ocenjenih violin iz ateljeja Oreški. Ime je dobila zaradi svoje značilne barve. Ima močan poln ton, ki je primeren za solo violiniste, ki potrebujejo inštrument, ki svojo nalogo dobro opravi v večjih prostorih in dvornanah. Preizkus ter nakup inštrumenta možen v goslarskem ateljeju Oreški.

Goslarski Atelje Oreski, Dol pri Ljubljani, Slovenia

image
Celo no.1

Prvo Violončelo izdelan v ateljeju Oreski, ki se ponaša z vsemi kvalitetami ter inovacijami, ki so bili iz strani g. Oreškija primarno izdelano za violino vendar kasneje prenešeni tudi na druge inštrumente.

Goslarski Atelje Oreski, Dol pri Ljubljani, Slovenia

image
Violinski Lok n.1

Prvi lok izdelan v goslarskem ateljeju Oreški. Lok se ponaša z hitro ter močno odzivnostjo, ki daje violinistu popolno kontrolo nad igranjem in večjo fleksibilnost pri igranju zapletenih delov. Lok je prvo delo na področju izdelave loko g. Oreškija in zato ni naprodaj. Služi kot dobra osnova za nadalnji razvoj iz izboljšave na tem posročju. Na voljo za preizkus v goslarskem ateljeju Oreški.

Goslarski Atelje Oreski, Dol pri Ljubljani, Slovenia